Hammarby-Sävehof, 20221112

Klicka på bilen för fler matchbilder

Kvartsfinal i ATG Svenska Cupen, Bajen och Sävehof möts i kvartsfinal 1. Första mötet skedde i Eriksdalshallen lördagen den 12 november.
Matchen inleddes med att båda lagen fick tre shoot outs var och båda lagen satte sina bollar i mål. Matchen var inledningsvis jämn och båda lagen turades om att göra mål. Bajen ledde under större delen av första halvleken, men aldrig med mer än två bollar. Sävehof lyckades strax före halvtidsvilan göra två raka mål och till pausen ledde de med en boll, 19-20.

Andra halvlek började jämnt, men en utvisning för Sävehof gav Hammarby chans att rycka, två raka mål och Bajen ledde med fyra bollar. I andra halvlek hade Hammarby ett tätare försvar och många räddningar från Linus gjorde att Sävehof fick jobba för att göra mål. Avståndet ner till Sävehof växte till som mest 7 mål, men matchen slutade 40-34 vilket innebär att Bajen har en målskillnad på sex mål inför returen den 21 november i Partille.