Hammarby-Ystad, 20221216

Semifinal i ATG Svenska cupen, Hammarby-Ystad. Första mötet sker i Eriksdalshallen.
Matchen börjar som vanligt med 3 shoot-out och bägge lagen sätter sina 3 skott, och matchen inleds med likaläge, 3-3. Ystad börjar med mål, men Bajen drev upp tempot och hade snart tagit ledning i matchen. Ystad tog time-out 12 minuter in i matchen, då hade Bajen en ledning med fyra bollar, 12-8. Hayder gjorde sitt jobb i mål och stoppade Ystad, och övriga laget sprang bra framåt. Båda lagen gick till halvtidsvila med resultatet, 23-16.
Andra halvlek startade Ystad med en bra start, och lyckades stoppa Bajens framfart något. Ledningen krympte men Bajen släppte aldrig in Ystad helt. De kom som närmast med två bollar, 28-26. Bajen spelade ett tag 7-6 och lyckades sätta tre raka och hade åter en trygg ledning, 31-26 när det var drygt 10 minuter kvar av matchen. Ystad gav dock inte upp och Kim Andersson fick till en straff i slutminuten, 36-33. Hammarby hade sista anfallet och såg ut att missa kvitteringen, men efter en nedplockning av Edwin fick Ystads Jonathan rött kort och en straff. Kapten Davidsson lobbade in in 37-33 när tiden var ute.
Returmatch spelas i Ystad på torsdag 22 december.

Klicka på bilden för fler bilder från matchen