Hammarby-Kristianstad 20230314

Klicka på bilden för fler bilder från matchen

Final 2 i ATG Svenska cupen spelades i Jerka. Bajen vann i Kristianstad och hade ett mål tillgodo inför andra finalen. Lagen startar med tre shoot-outs var och dessa sattes i mål, vid matchstart står det således 3-3. Första halvlek svänger lite fram och tillbaka. Ena stunden leder Kristianstad med ett par bollar sen vänder det och Hammarby leder med ett par bollar. Lagen går till halvtidsvila med Bajen i ledning med två mål.

Andra halvlek fortsätter på ungefär samma sätt som första, men det känns som om Bajen har ett litet övertag, men Kristianstad ger sig inte och med mindre än två minuter kvar av matchen sätter de en boll i mål och leder med två mål. Med åtta sekunder kvar tar Falle time-out. Bajen lyckas inte göra mål, men Kristianstad drar på sig en utvisning och Hammarby tilldöms ett straffkast millisekunden innan slutsignalen går. Dolken sätter straffen och matchens slutresultat blir 30-31, vilket innebär att finalspelet slutat oavgjort.

5 shoot-outs vardera för att avgöra matchen; Kristianstad sätter 4 av 5 skott, men tyvärr lyckas inte Bajen lika bra utan missar ytterligare en straff och Kristianstad är cupvinnare.

Bajen gör en bra match men räcker inte hela vägen, tyvärr.