Hammarby-Skövde, 20230331

Klicka på bilden för fler bilder

Sista matchen i seriespelet. Under kvällen avgörs vem som Hammarby möter i slutspelet. Det är tätt i tabellen, så det kan bli antingen Skövde eller Alingsås. Tror t o m GUIF kan vara aktuell motståndare i slutspelet, allt skulle avgöras denna kväll.

Skövde besökte Södermalm, och matchen startade lite svagt, men Bajen gjorde de två första målet innan Skövde spräckte nollan efter 3 minuter. Första halvlek stördes av många avblåsningar, gula kort och 8 straffar. De grön-vita gick till halvtidsvila i ledning, 14-11.

Andra halvlek startade Skövde starkt och hämtade upp underläget och gick om. Det tog 5 minuter in i andra halvlek innan Bajen gjorde första målet till ställningen 15-15, därefter följde ytterligare mål från Hammarby och de återtog ledningen ordentligt, 20-15. Skövde försökte komma ikapp och jobbade hårt, men kom inte närmare än tre bollar.

Slutresultatet skrevs till 30-20. Alingsås vann sin match och övertog femteplatsen från Skövde och blir Bajens motståndare i slutspelet. Första matchen spelas i Eriksdalshallen måndagen den 3 april.