Skövde-Hammarby, 20231019

Klicka på bilden för fler bilder

Starten kunde ha börjat bättre i Skövde. Strul med tröjor gjorde att Bajen fick spela i Skövdes bortaställ och Skövde inledde hårt och Bajen jagade i underläge hela första halvlek. Tio minuter kvar av första såg det mörkt ut Bajen och de låg under med 4 bollar. Genom en laginsats i slutet av första kunde Hammarby komma närmare och med en minut kvar kvitterade Alexander Morsten. Lagen gick till halvtidsvila i lika läge; 15-15 inför en stöttande Bajenklack på 50-talet personer.

Andra halvlek började med att lagen bytte mål, men en straffmiss gjorde att Skövde gick förbi. I slutet av matchen hade båda lagen missade anfall vilket gav bägge lagen chans till poäng och vinstchans in i det sista, men när Martin Dolk missade ett ”japan”-läge började Hammarbys hopp om seger svikta. Det definitiva slutet för detsamma var när Skövde satte 26-24 och punkterade matchen.