Hammarby-Alingsås, 20231014

Klicka på bilden för fler bilder

Bajen startade starkt i försvaret och det dröjde tills den femte minuten innan Alingsås gjorde sitt första mål för kvällen. Hammarby hade övertaget och ryckte till 6-1. Tyvärr missade Dolken 2 straffar, och Hammarby missade flera lägen från både sex meter och kanterna. Alingsås lyckade komma ikapp efter ett antal domslut som gick deras väg. De jobbade sig i kapp och ett skott rakt i ansiktet på Mäkeläs i sista minuten kunde gett ett lika läge i paus, men Bajen såg till att gå till paus med en tvåbollsledning, 13-11 .

Lagkaptenen inledde andra halvlek med att sätta mål nummer 14. Alingsås jobbade på att gå förbi, men Edwin jobbade hårt för att hålla dem på avstånd. Matchen svängde dock en hel del i andra och Alingsås gick upp till lika och även förbi, men Bajen gav inte upp. Alingsås lyckades får tre tvåminuters på bara trettio sekunder, men Hammarby lyckades inte rycka ifrån under detta överläge. Alingsås stod emot och gjorde 24-25 med fullt lag sju minuter från slutet. Edwin svarade med en kvittering och Ludde satte 26-25 från sju meter. Eriksdalshallen stöttade Bajen ända in i slutet och Ludde satte sista skottet i tom kasse, slutresultat 29-26.