Hammarby-Kungälv, 20231118

Klicka på bilden för fler matchbilder

ATG Svenska Cupen och returmatch mot Kungälv. Första matchen vann Hammarby och hade till dagens match 3 bollar till godo. Kungälv som spelar i Allsvenskan fick starta med tre shootouts. Utav dessa hamnade två i kassen, en gick utanför och matchen startade med en tvåmålsledning till Kungälv. Efter sex minuter var det lika på tavlan. Hammarby som spelade i svart-gult ställl hade bästa perioden i mitten av första och gick upp i ledning med 11-6, och slog sen av på takten och Kungälv jobbade sig i kapp. Kungälv kom i kapp till 13-13 med fem kvar av första. Hammarby lyckades dock ta tillbaka ledningen innan halvtid och resultatet efter 30 spelade var 16-15.

Andra startade med ett starkt Hammarby som drog i väg till 23-19 strax efter tio spelade minuter. Kungälv försökte sista kvarten och kom i kapp till 25-23, men hjälpte inte. Ett sista ryck från Bajen gjorde att matchen slutade 32-28 efter två mål av Martin Dolk.

Hammarby vann således även det andra mötet i kvartsfinalen av ATG Svenska cupen och nu väntar Final4 i Halmstad Arena första helgen i mars.