Hammarby-Karlskrona, 20231226

Klicka på bilden för fler matchbilder

I en fullsatt Erikdalshall med en publik som sjöng hela matchen lyckades Bajen vinna för första gången på en månad.

Men det började vingligt. I matchens första anfall gjorde Karlskrona mål, och de höll ledningen under inledningen av matchen och efter sju minuter hade de en ledning med 3-6. Efter knappa 10 minuter lämnade Fahlgren in första timeoutkortet, då hade Bajen inte gjort mål på över fem minuter – tekniska fel, tappade passar och stolpträffar stoppade anfallsspelet för Bajen. Timeouten gjorde dock vad den skulle och Bajen kom igen. Ett straffmål av Viktor, som följdes av dubbla mål av Eggan och ett studsskott från Edwin – fyra raka mål på gav Hammarby en ledning med 8-7. Första halvlek var jämn och halvtidsresultatet visade 15-13.

Andra halvlek startade med ett nytt Hammarby. Fem mål på sju minuter, och bara två av Karlskrona, tvingade bortalaget att ta sin andra timeout vid ställningen 20-15. Hammarby fortsatte och Karlskrona lyckades inte stoppa de grön-vita som hade en åttamålsledning när Karlskrona tog sin sista timeout med en kvart kvar av matchen. Hammarbys försvar var på plats under andra halvlek och med Linus räddnignar var det svårt för gästerna att göra mål.

Slutresultatet skrevs till 33-24.