AMO-Hammarby, 20231229

Klicka på bilden för fler matchbilder

AMO var först med att ta ledningen och gjorde första målet efter en minut. Oliver kvitterade snabbt, men hemmalaget tog åter ledningen. Morsten gjorde sitt första mål, och kort efter trängde Edwin mellan försvararna och satte Hammarby i ledning, 2-3. Lagen följdes åt, Viktors straffmål gav Bajen en tvåmålsledning för första gången i matchen, 7-9. AMO tog timeout, men utan resultat, Bajen utökade ledningen till 7-12. Bajen avslutade sista halvan av första halvlek med ett lugnt och taktiskt spel, både i framåt och bakåt. Richard stoppade AMOs skyttar och de som kom förbi stoppades av Linus i målet. Edwins mål med bara sekunder kvar av första halvlek gav en trygg ledning i halvtid, 9-18.

En bit in i andra satte Olsson två raka och utökade till en tiomålsledning för första gången i matchen, 11-21. Men AMO hade inte gett upp och gjorde fyra raka mål och Hammarby tappade ett tag sitt flyt i anfallet. Halvleken gick fram och tillbaka för både Bajen och AMO, men Bajen höll sin ledning även om AMO kom i kapp lite, så kom de aldrig närmare än sex bollar. Viktor satte ett underarmsskott mellan benen på målvakten med mindre än tio sekunder kvar och slutresultatet skrevs till 24-31. En stor klack som överröstade det mesta i hallen tackades av spelarna.